8 Temmuz 2010 Perşembe

7.Gün Herseg Novi - Budva - Kotor - Montenegro (Karadağ)



Sabah erken kahvaltı sonrası otelden çıkıp belediye otobüsüyle otobüs garajına gittik.

Otobüs biletlerimizi aldık ve 09.30 ' da Karadağa hareket ettik . Bir saat geçmeden sınıra geldik ve yirmi dakika içinde pasaport kontrolünü tamamlayarak saat 11 gibi Karadağa (Montenegro Karadağ anlamına geliyor)ulaştık . Pansiyonculardan gecelik konaklamanın 10 Euro olduğunu öğrendik .

Otobüsten indiğimiz Herseg Novi'den Budva 'ya gitmeye karar verirken bir hata yaparak Budvaya ne kadar sürede gidileceğini sormadık . 4 Euro karşılığı biletimizi alıp 70 'li yıllardan kalan klimasız minibüsümüze bindik . Feribotla deniz yoluyla da kestirmeden bir geçiş yapmamıza rağmen 13.00 'de Budvaya vardık . Bizim Hırvatistan 'a gidiş dönüş otobüs biletimizin  dönüşü 15.30 'du . Herseg Novi ' ye ilk otobüsün 13.20 'de olduğunu söylediklerinde bizim için artık Budvadan ayrılma vaktinin geldiğini hissettik .

Herseg Novi 'ye dönüş'te klimalı güzel bir otobüs vardı ve fiyatı 5.5 Euro idi . Kotor üzerinden  dönerken Karadağın Hırvatistana göre refah farkı olsa da doğanın onlarda cömert davrandığını keşfettik . Manzaralar eşsiz tablolara eşdeğerdi . Otobüsün şöförüne oyalanırsa diğer otobüse geç kalacağımızı söyledik . İçimizden ise keşke otobüsü kaçırsak diye de geçirmiyor değildik. Ne olacak gecesi 10 Euro 'dan bir gece kalırdık . Üstelik eşsiz güzellikler de fiyata dahildi .

Otobüs Herseg Novi 'ye ulaştığında Dubrovnik otobüsünün kalkışına 5 dakika vardı . Kaptan ve muavinle önemli bir şey başarmış bir havada birbirimize gülümsedik .

Dönüşte daha kısa sürede Dubrovnik 'e geldik . Gündüz sıcağında yollar boştu .

O gün çölde vaha arar gibi Karadağın harika plajlarında yüzmeyi hayal etmiştik .
Olmayınca dönüşte Dubrovnikte yüzmeyi hayal etmeye başladık ve ulaşır ulaşmaz denize kendimizi attık .

Son akşam yemeğimizde deniz ürünleri yemeye karar verdik . Dubrovnik old town 'daki restoranların herbiri birbirinden şık . Biraz menüleri karıştırdıktan sonra beğendiğimiz bir tanesine oturduk .

Menümüzde mürekkep balığı mürekkebinde deniz ürünleri risotto ve midye yedik .
1/2 litre şarap ile birlikte 40 Euro ödedik .

Masadan kalkarken bir bey yanımıza geldi . Restoranın işletmecisi Türk 'müş . İki mühendis arkadaş işlerini bırakmış ve bir çok yeri araştırdıktan sonra Dubrovnik'in kendileri için iş yapabilecek en iyi yer olduğuna karar vermişler . Restoranı açarken hiç bir sorunla karşılaşmadıklarını ve doğru bir karar verdiklerini düşündüklerin söyledi .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder